Raamdecoratie


Besparen op raamdecoratie

Een raamdecoratie wordt in een woonkamer gebruikt ter verfraaiing van de woonkamer maar ook om privé te kunnen zitten. Voor een raamdecoratie kunnen gordijnen worden gebruikt maar ook jaloezieën, rolgordijnen, duo-rolgordijnen en vouwgordijnen. Iedere raamdecoratie heeft zijn voor- en nadelen. Toch is het belangrijk, bij de inrichting van de woning, vooral niet te bezuinigen op de raamdecoratie. Een raamdecoratie is in belangrijke mate medebepalend voor de sfeer en de uitstraling van de woonkamer. Tegenwoordig wordt er niet vaak meer gekozen voor de gewone glasgordijnen. Het zijn vooral de jongeren die overgaan naar duo-rolgordijnen en vouwgordijnen.

Vouwgordijnen

Indien je een romantische, klassieke of juist huiselijk sfeer wilt creëren, kan je vouwgordijnen gebruiken. De vouwgordijnen hebben horizontale vouwen in de stof waarvan ze gemaakt worden. Daardoor rollen ze niet op zoals dat wel het geval is bij rolgordijnen maar worden ze opgevouwen. Door gebruik te maken van een bedieningskoord of -ketting kun jezelf de lichtinval bepalen. Ook het zicht naar buiten kan je hierdoor regelen. Indien je het vouwgordijn helemaal opvouwt heb je een maximale lichtinval en kan je gemakkelijk naar buiten kijken. Wanneer je het vouwgordijn helemaal laat zakken heb je de maximale privacy. Je kan bij vouwgordijnen kiezen uit veel verschillende soorten stoffen. Je kan transparante vouwgordijnen of verduisterende toepassen. Er zijn zeer veel mogelijkheden. Nu is het mogelijk om te besparen op een raamdecoratie door een goedkope stof te nemen. Toch is dat niet raadzaam. Indien je de prijs vergelijkt van een vouwgordijn met een goedkope of een dure stof, kan je toch beter voor de dure gaan. Je zal er langer plezier van hebben. Ook kun je zien dat je voor de kwaliteit gaat. Het gaat tenslotte om de inrichting van je woonkamer en de sfeer die daarbij hoort. Het is vaak de raamdecoratie welke je het eerst ziet, wanneer je een kamer binnenkomt. Deze moet zonder meer goed en mooi zijn.

One thought on “Raamdecoratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *